Fiecare copil merită o educație înțeleaptă pentru a-și atinge adevăratul său potential! Alături de familie, şcoala este principalul izvor de cultură şi factor de civilizaţie în care se desăvârşeşte formarea omului ca persoană capabilă de relaţii şi responsabilităţi sociale.
Ziua Porților Deschise, sub sloganul CNGG-Elevii și momentele contează, a fost organizată la Colegiul Național “Grigore Ghica” Dorohoi în data de 16 mai 2018 pentru elevii de clasa a VIII-a de la școlile generale de către Comisia de promovare a imaginii școlii (director, prof. Otilia Puiu, director adjunct, prof. Gretti Cucoreanu, prof. Viorica Stegaru, prof. Daniela Pavel, prof. Carmen Agrăpinei și prof. Monica Ifrim) cu sprijinul doamnelor profesor Sonia Nicorici și Crina Lipșa, precum și a elevilor din clasele IX-XII.
Ziua Porților Deschise a avut drept scop prezentarea unuia dintre principalele obiective ale colegiului: să expună copilul la cunoaștere, să sădească cât mai multe semnințe ale cunoașterii în acest moment atât de important în viața unui licean, în care adolescentul în devenire are o atât de mare deschidere către cultură, către lume, către explorarea domeniilor ce nu sunt imediat accesibile, dar pe care acum le poate atinge cu marile forțe pe care le are: imaginația, gândirea rațională și capacitatea de abstractizare.
Oferind fapte concrete și temeinice, făcând mereu conexiunea între domenii și cunoștințele deja existente, garantând timpul necesar pentru cercetări și libertatea elevilor de a alege activitatea în care să se implice, încurajând tendința naturală a acestora de a se asocia și a face lucruri împreună și a-și povesti experiențele, dându-le instrumente și inspirație, invitaților le-au fost prezentate filmul de promovare, rezultatele obținute la olimpiadele județene și naționale, la concursurile școlare și extrașcolare, experiențele elevilor implicați în activitățile din cadrul Consiliului Școlar al Elevilor, în activități sportive și de voluntariat, precum și oferta educațională pentru anul școlar 2018-2019.
Elevii claselor a VIII-a au empatizat alături de actualii elevi ai colegiului prin participarea la ateliere de lucru (chimie, teatru, engleză, matematică, geografie, dezbatere academică, franceză) și au simțit bucuria descoperirii, revelaţia uimirii și a trăirii; bucuria că își pot descoperi calităţile şi să le valorifice în cadrul colectivităţii, și au văzut cu câtă pasiune, înțelegere, dăruire și responsabilitate cultivăm în copiii noştri orizonturi largi și îi învăţăm, pe lângă cunoştinţe, înţelepciune. (prof. Monica Ifrim, responsabil Comisia pentru promovarea imaginii școlii)